Nytt fra andre medier

Khrono
20. april 2021
Flere SV-representanter ber nå Stortinget om å sette ned et offentlig utvalg som skal utrede et nytt opptakssystem for høyere utdanning.
Universitas
20. april 2021
Skal vi oppnå en bedre kjønnsbalanse i akademia, må vi slutte å kaste bort tid på symptombehandling, skriver student Alexander Ravnanger.
Khrono
20. april 2021
De er glade for lettelser, men på universitetene er flere er frustrerte over unntak som ikke gjør det lettere for mange forskere å reise inn i Norge.
Khrono
20. april 2021
Internasjonalt forskningssamarbeid er avgjørende, skriver Mari Sundli Tveit, administrerende direktør i Forskningsrådet.
Times Higher Education
19. april 2021
Australian astrophysicist adapts galaxy modelling techniques to track path of current employment practices.
Vårt Land
17. april 2021
Nobelkandidat: Uten den ungarske forskeren Katalin Karikós innsats, hadde ikke koronavaksinen mRNA eksistert.
Universitas
16. april 2021
«Flere kvinner på pensum sikrer både kvalitet og relevans i utdanningen», skriver Anja Birkelund Torheim i dette innlegget.
Juristen
16. april 2021
Kvinneutvalget i Juristforbundet jobber med karriereundersøkelse. - På noen områder ser det ut til å ha vært en negativ utvikling.
Times Higher Education
15. april 2021
‘The first Black woman on the tenure track in theoretical cosmology’ tells Matthew Reisz about her struggles.
Stoff
14. april 2021
Universitetet har en lang vei å gå for å kunne kalle seg likestilt og mangfoldig, skriver Cora G. M. Jensen og Gard Aa. S. Johanson.
Politiforum
14. april 2021
Politistudentenes kraftige kritikk mot serien viser hvor sterkt motivert norske politistudenter allerede er for operativt politiarbeid, skriver tre fra PHS.
Khrono
14. april 2021
For første gang siden det ble opprettet for 158 år siden, kan det amerikanske vitenskapsakademiet ekskludere medlemmer for trakassering.
Universitas
13. april 2021
«Kjønnspoeng er et viktig tiltak for å sørge for at man bekjemper kjønnsulikheter i høyere utdanning», skriver Venstrealliansen i dette innlegget.
Khrono
13. april 2021
Manglende mulighet til å reise har hemmet forskningen mest under koronatiden, spesielt for yngre forskere, viser Nifus nye koronaundersøkelse.
Forskerforum
13. april 2021
– Du kjenner på den dårlige samvittigheten over å ikke være til stede noen steder, sier Ingrid Lossius Falkum.
Universitas
12. april 2021
«Vi går antageligvis glipp av mye kjempebra pensum på grunn av en systematisk tilbøyelighet til å gi kvinnelige forfattere mindre anerkjennelse», skriver Venstrealliansem.
Universitas
11. april 2021
«Ved vurdering av kvaliteten på pensumlitteraturen bør det være naturlig å se på hva som står der, ikke forfatterens kjønn», skriver lektorstudent.
Khrono
10. april 2021
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet har bare 26 prosent kvinner i professorstillinger. Dårligst i landet, sammen med NTNU.

Sider