Nytt fra andre medier

Khrono
16. september 2021
Flere prestisjetunge forskningspriser går til kvinner enn før. Men de fleste går fortsatt til menn.
Universitetet i Bergen
16. september 2021
Professor Lise Øvreås er valgt til ny preses i Det Norske Videnskaps-Akademi. Hun blir den tredje kvinnen som har dette toppvervet i Forsknings-Norge.
Utdanningsnytt
13. september 2021
Kvinnelige afghanske studenter kan få lytte til mannlige forelesere som plasseres bak et forheng, ifølge Talibans ferske utdanningsminister.
regjeringen.no
10. september 2021
Regjeringen legger fram strategi for et mer likestilt utdannings- og arbeidsmarked 2021-2024.
Universitetsavisa
09. september 2021
Viktig å kunne både norsk og engelsk fagspråk, sier arbeidsutvalget. I tillegg vil de inkludere internasjonale studenter og gjøre utveksling enklere.
Khrono
08. september 2021
Metoo-forsker ved OsloMet, Anja Sletteland, er rystet over måten ledelsen ved universitetet har håndtert varslingssak om trakassering på.
Times Higher Education
08. september 2021
Increasing number of co-authors is linked to speedier career progression, especially for women, says Royal Society paper.
Khrono
07. september 2021
Dårlig rekruttering, problemer med småskolen, 4-krav og masterutdanning.
Uniforum
07. september 2021
Kenneth Ruud fra Universitetet i Tromsø og Forsvarets forskningsinstitutt eller Lise Øvreås fra Universitetet i Bergen blir ny preses.
Uniforum
07. september 2021
STK-forskernes spørreundersøkelse om mangfold er fremdeles ikke sendt ut.
Khrono
06. september 2021
Jeg etterlyser en grundig refleksjon rundt hva vi mener med mangfold og et klart fokus på praksis som kan kobles til dette, skriver Tony Sandset.
Nettavisen
01. september 2021
Dette er hvorfor vårt prosjekt er viktig, Are Søberg, skriver Prisca Bruno Massao og forskergruppen CERiTE.
CORE
30. august 2021
«Alle» er enige om at vi trenger etnisk mangfold i næringslivet – men hva betyr det i praksis? Se debatt med næringslivsledere og Core-forskere.
Uniforum
30. august 2021
Karen Helene Ulltveit-Moe får innovasjonsprisen for sin rolle i utformingen av skattefradragsordningen SkatteFUNN. – For meg er dette en pris som omfatter et helt utvalg, sier hun.
Nettavisen
30. august 2021
Vitenskapskvinnen Marie Curie hadde to kjærligheter i livet: ektemannen Pierre og sin banebrytende forskning på radioaktive stoffer. Den siste skulle komme til å koste den første livet.
Khrono
29. august 2021
Nye læreplaner med mer religion og adskilte klasser for kvinner og menn, kan bli en del av høyere utdanning i Afghanistan, ifølge Taliban.
Khrono
27. august 2021
«Naivt», mener Nord universitet. «Kan skape usikkerhet», skriver Universitetet i Stavanger i høringssvar. Sterk uenighet om én felles toppstilling i akademia.
Khrono
25. august 2021
Professor i kulturelt og religiøst mangfold ved OsloMet, Torkel Brekke, mener forskerne bak det nye klimaoppropet bidrar til polarisering og politisering av forskningen.

Sider