Nytt fra andre medier

Universitas
25. september 2022
Studentene på kjemisk institutt har både gutta- og jentekvelder. Kan belyse utfordringer med skeiv kjønnsfordeling, mener student Mathilde Verne.
Universitetsavisa
21. september 2022
Det er uenighet om hvor mye alder skal telle når man ser på en ny opptaksmodell til høyere utdanning.
Times Higher Education
21. september 2022
Institutions should assign a senior university manager to uphold academic freedom in same way as equality is promoted at board level, says report.
Khrono
20. september 2022
Universiteter og høgskoler diskuterer om de skal slutte seg til en europeisk koalisjon. Samtidig bygges det et norsk nettverk.
Khrono
20. september 2022
Norske studenter i utlandet bruker mer narkotika og opplever mer seksuell trakassering enn studenter i Norge. Ansa er bekymret.
Khrono
19. september 2022
Mandag gikk startskuddet for et nasjonalt løft for å få menn til å velge kvinnedominerte utdanninger.
Khrono
18. september 2022
Alderspoeng ved opptak til høyere utdanning kan stå for fall.
Khrono
17. september 2022
– Det er bortimot umulig å si i dag hvordan valgresultatet vil påvirke den svenske universitets- og høgskolesektoren i årene som kommer, mener professor Agnes Wold.
Khrono
16. september 2022
Hvem skal komme inn i høyere utdanning, og hvordan? Nye opptaksregler er på trappene. Debatt i Bergen tirsdag klokka 19.
Dagens Medisin
15. september 2022
Med 53 prosent av stemmene, vant Hanne Flinstad Harbo valget om dekanstillingen ved Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.
Uniforum
15. september 2022
– Jeg er ydmyk og veldig glad for å ha fått denne tilliten fra studenter og ansatte i et reelt dekanvalg ved Det medisinske fakultet.
Khrono
15. september 2022
Doktorgradsstudenter føler seg maktesløse når de havner i konflikt med veileder, forteller Stipendiatforeningen.
Universitetsläraren
14. september 2022
32 konkreta förslag på åtgärder mot sexuella trakasserier fick Umeå universitet efter en extern granskning av Karin Röding.
Universitetet i Bergen
14. september 2022
– Som samfunnsinstitusjon er det vårt ansvar å gi både kollegaer og studenter like muligheter til å ta del i kunnskapsutviklingen, sier rektor Margareth Hagen.
Khrono
14. september 2022
En rapport som ikke bryter tallene ned i forsinkelsesårsaker blir i beste fall ubrukelig, skriver doktorgradsstipendiatene Camilla Holm og Hedda Molland.
Times Higher Education
14. september 2022
World-first study highlights need for clear sexual harassment policies, suggesting that men became more wary of collaborating with female colleagues.
Universitas
13. september 2022
Likestillingens utfordringer er sammensatt, hvor begge kjønnene sliter på forskjellige måter, skriver Øystein F. Wennersgaard og Maiken S. Lium fra Venstrealliansen.
Curie
13. september 2022
Hon har arbetat med fyra utbildningsministrar, lett arbetet med två forskningspropositioner och suttit i en rad styrelser i sektorn.

Sider