Nytt fra andre medier

Mamba Online
26. mai 2017
The Eastern Cape is South Africa’s most conservative province when it comes to attitudes about homosexuality.
Times Higher Education
26. mai 2017
New data show proportion of professors who are women has declined at some institutions.
Khrono
26. mai 2017
I en fersk undersøkelse svarer 14 prosent av mannlige studenter at de har opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet fra medstudenter eller tilsatte, mot 11 prosent av kvinnene.
På Høyden
24. mai 2017
Vi takker for interessen Svein Sundby ved Havforskningsinstituttet viser for studien som er presentert i rapporten «Farefull ferd mot toppen».
Universitas
23. mai 2017
En ny undersøkelsen viser at én av åtte studenter har opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet fra en medstudent eller en ansatt ved lærestedet deres.
Altinget
23. mai 2017
En femtedel af landets universitetsprofessorer er kvinder, selvom der er flere kvindelige end mandlige studerende.
Havasu News
22. mai 2017
Usha Jagannathan applied for a full-time community college teaching position year after year for more than a decade.
Khrono
19. mai 2017
Omsider kan det komme en kvinne på toppen i Universitets- og høgskolerådet igjen: NMBU-rektor Mari Sundli Tveit er innstilt av valgkomiteen.
På Høyden
18. mai 2017
Studentane vippa dekanvalet på psykologi i favør av Bente Wold. Fleirtalet av dei tilsette stemte for fire nye år for Jarle Eid.
Khrono
18. mai 2017
15 organisasjoner samles til markering mot rasisme på Universitetet i Oslo fredag. Utgangspunktet er en avsløring fra Universitas om mangeårig grov rasisme i eiendomsavdelingen på universitetet.
Unikum
18. mai 2017
Universitet i Agder har et uttalt mål om 35 prosent kvinnelige professorer. Det er lang vei dit fra dagens andel på 25 prosent.
Studentradioen i Bergen
18. mai 2017
Andelen kvinner som får akademiske toppstillingar er påfallande låg, meiner kjønnsforskar Christine Jacobsen.
Uniforum
16. mai 2017
Elleve kandidatar ynskjer ein av dei fire faste plassane i Universitetsstyret. Men Anne Birgitte Rønning er den einaste som er sikra plass.
Uniavisen
16. mai 2017
I USA fik seismologen Inge Lehmann en lang række priser for sin opdagelse af, at jorden har en fast kerne. Alligevel blev hun aldrig anerkendt herhjemme i sin samtid.
Bergens Tidende
15. mai 2017
Ungarns regjering vil kun snakke om familie, og ikke om kjønn, hevder kjønnsforsker Andrea Petö ved et nedleggelsestruet universitet i Ungarn.
På Høyden
15. mai 2017
Forklaringene på lav kvinneandel i akademia finnes i demografi, skriver Svein Sundby.
Danmarks Radio
15. mai 2017
Når videnskabskvinden Inge Lehmann i dag har fået rejst et hædrende monument, sættes der samtidig fokus på kvindernes plads i dansk uddannelses- og videnskabshistorie.
The National
15. mai 2017
The University of Papua New Guinea’s School of Business and Public Policy will integrate gender equality into its curriculum as part of a new approach to changing behaviours.

Sider