Nytt fra andre medier

Times Higher Education
20. februar 2019
If UK universities are serious about improving the diversity of their staff, they must begin by assessing their recruitment strategies and interviewing processes, says Roshan Doug.
Times Higher Education
20. februar 2019
Impostor syndrome: two-thirds of female scholars suffer badly.
Fremover
20. februar 2019
Sigrid Brækkan (38) har vunnet priser for sin medvirkning i forskning på blodpropp.
Khrono
19. februar 2019
Det er helt uakseptabelt at midlertidigheten i akademia er dobbelt så høy som i arbeidslivet ellers, skriver Martin Henriksen og Nina Sandberg i Arbeiderpartiet.
Forskerforum
19. februar 2019
Forskningsminister Iselin Nybø (V) ble grillet i Stortinget om den høye andelen midlertidig ansatte i akademia. Slik svarte hun.
Khrono
17. februar 2019
På initiativ fra studentene har hele jus-Norge samlet seg bak nye etiske retningslinjer. Sist år har sju prosent av jusstudentene opplevd seksuell trakassering, viser ny undersøkelse fra Juristforbundet.
Times Higher Education
14. februar 2019
Rebekah Tromble and Patricia Rossini feared for their safety when the conservative online world turned against them last summer.
Forskerforum
14. februar 2019
Tre kvinnelige studenter saksøker Yale-universitetet. De hveder å blitt seksuelt trakassert på studentfester, og krever at kvinner får adgang til de lukkede studentforeningene.
Times Higher Education
13. februar 2019
The 21st-century labour market will increasingly want well-rounded freethinkers – the very thing that courses such as Western civilisation develop, says Daniel Hutto.
Kunnskapsdepartementet
12. februar 2019
Om lag halvparten av studentene har ikke fått informasjon om hvordan de kan melde ifra om trakassering på sitt universitet eller sine høyskole.
Norsk studentorganisasjon
12. februar 2019
Over 70 prosent av studentene i Norge sier de ikke vet hvor de skal henvende seg dersom de blir utsatt for seksuell trakassering.
Kilden kjønnsforskning.no/Forskerforum
12. februar 2019
Mannsoverskuddet på toppen av akademia fortsetter. Hva kommer det av at dette mønsteret er så stabilt? spør kronikkforfatter Mari Teigen.
Times Higher Education
12. februar 2019
Switching to a six-point scale in surveys eliminates perceived gap in teaching performance, study finds.
Khrono
11. februar 2019
Fredriksen og Øgård hevder at mangelen på egne urfolksuniversiteter «blir i praksis en videreføring av diskrimineringen fra kolonitiden». Dette er en særdeles drøy påstand, skriver medisinprofessor Stig S. Frøland.
NIBIO
11. februar 2019
Vi lever i et samfunn som har kommet langt i likestilling mellom kjønn. Likevel opplever mange daglig tilfeller av hersketeknikk og forskjellsbehandling, også innen forskermiljø.
Fredrikstad Blad
11. februar 2019
Hva er det som gjør at kvinner i mindre grad enn menn fortsetter sin yrkeskarrière som forskere og oppnår professorkompetanse? skriver forskernettverket KvinnForsk ved HiØ.
Khrono
07. februar 2019
Historieprofessor John Petter Collett er bekymret for at Langeland-dommen, kan føre til at universitetene ikke lenger tør å ansette de mest kreative personlighetene.
Khrono
06. februar 2019
For få menn vil bli lærere og sykepleiere, men tilsvarende er det altfor få jenter som søker seg til noen data og teknologifag. Jenter og teknologi-dagen markeres.

Sider