Nytt fra andre medier

Forskerforum
09. desember 2019
Spørsmålet om likestilling i akademia er et sensitivt tema. Det er derfor nødvendig å være tydelig på hva vi diskuterer og på hvilket grunnlag, skriver professorene Røthing og Fekjær.
NRK
09. desember 2019
Berre ein av fem lærarstudentar er menn. No får Høgskulen på Vestlandet fem millionar til ei mentorordning for å jamna ut kjønnsbalansen.
Khrono
07. desember 2019
Var vendepunktet då julebordet blei til the Christmas table? Er norsk berre så 2009? Det har stått eit slag om språket ved NHH, og det blir neppe det siste.
Khrono
06. desember 2019
Inkludering av kvinnelige tenkere er en del av mandatet for en pensumkomité som vi nedsatte nå i høst, skriver ex.phil.-leder og instituttleder ved NTNU.
Forskerforum
06. desember 2019
Påvirkes arbeidskulturen i norsk akademia av et stadig større innslag internasjonalt mobile forskere? spør Hebe Gunnes i NIFU.
Econa
05. desember 2019
I 1969 var det kun 17 jenter som begynte ved NHH. I dag viser studenttallene like mange jenter som gutter på økonomistudiene i Norge.
05. desember 2019
Det eksterne utvalget som skal håndtere varsler om seksuell trakassering og overgrep ved NTNU, har mottatt fire varsler siden oppstarten i midten av november.
Times Higher Education
05. desember 2019
Asking BAME students to spend significant amounts of time helping universities decolonise the curriculum is far from the ideal solution, says Daniel Akinbosede.
Dagens Medisin
05. desember 2019
Pasientene vil tjene på at NTNU jobber for at flere menn blir sykepleiere, skriver Heidi Vifladt, instituttleder for Institutt for helsevitenskap, NTNU i Gjøvik.
Forskerforum
03. desember 2019
Bakerst i notatboken, så ingen skal se det, har Minda Holm, forsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt, skrevet ned hvordan det er å være kvinne i akademia.
Forskerforum
29. november 2019
Flere tar til orde for at det må komme inn spørsmål om seksuell trakassering i den nasjonale arbeidsmiljøundersøkelsen.
28. november 2019
– At enkelte forskarar av eige ønske vel å bruke fritida til forsking, vil ikkje forandre politikken vår, seier Forskerforbund-leiar.
Universitetsavisa
27. november 2019
«Det vil ta tid og vi vil ikke få til alt, men vi vil få til mye» skriver Toril A Nagelhus Hernes, prorektor for nyskaping ved NTNU og leder for likestillingsutvalget.
Khrono
27. november 2019
Det vurderes å brukes såkalte kallelser for å få nok kvinnelige ansatte, når filosofiinstituttet nå lyser ut flere stillinger.
Universitetsavisa
26. november 2019
Institutt for filosofi og religionsvitenskap ansetter trolig to kvinner uten utlysning. Totalt ser de for seg å ansette fem personer.
På Høyden
25. november 2019
15 av 33 universiteter og høgskoler fortsatt mangler handlingsplan for likestilling og mangfold. Men ikke Universitetet i Bergen.
Khrono
25. november 2019
Interne norskkurs gjorde det mulig å knytte språklæringa til det som er relevant for den akademiske arbeidshverdagen, skriver Jorunn S. Johansen og Diego Praino.
Uniforum
25. november 2019
Fleire europeiske universitet og Scholars at Risk har gått saman om å etablera eit nettverk som skal hjelpa forfylgde forskarar.

Sider