Kjønnsbalanse i forskning – hun teller

Hva sier «She Figures 2018» om norske og europeiske kvinners forskerkarriere? NIFU og Kif-komiteen inviterer til lanseringsseminar onsdag 13. mars. (Illustrasjonsfoto: iStockphoto)

Velkommen til seminar 13. mars i Oslo!

Hva sier She Figures 2018 om norske og europeiske kvinners karrierer i forskning? Hva er kvinners publiseringsmønstre, og publiserer kvinner mindre enn menn?

She Figures er en publikasjon som utgis av EU-kommisjonen hvert tredje år. Den inneholder kjønnsdelt statistikk innenfor forskning og innovasjon. Fredag 8. mars lanseres She Figures 2018, og 13. mars inviterer NIFU og Kif-komiteen til lanseringsseminar.

Hovedfunn fra She Figures vil bli presentert av seniorrådgiver ved NIFU Kaja Wendt, med dypdykk i nasjonale tall. Det vil også ble lagt frem resultater fra en ny NIFU-studie av NIFU-forsker Dag W. Aksnes om publisering og forskningssamarbeid knyttet til kvinner i forskning.

Rektor ved OsloMet og leder av Komité for kjønnsbalanse og mangfold i forskning Curt Rice vil avslutningsvis sette et kritisk søkelys på dagens tellekantsystem og se på hvordan kjønnsforskjellene i publisering kan påvirkes av åpen forskning og Plan S.

Det blir lett servering og det åpnes opp for spørsmål fra salen.

Praktisk informasjon

Tid: 13. mars 2019, kl. 14.00-16.00
Sted: NIFU, Tøyen, Økernveien 9
Arrangører: NIFU Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning og Komité for kjønnsbalanse og mangfold i forskning (KIf-komiteen)

Påmelding

For mer informasjon, ta kontakt med Kif-sekretariatet:
Ella Ghosh: ella.ghosh@uhr.no
94 17 10 47

Heidi Holt Zachariassen: heidi.holt.zachariassen@uhr.no
92 45 66 46

Les mer hos NIFU

Mer om statistikk

Les forrige rapport med europeisk statistikk om kvinner i forskning, She figures 2015, og mer statistikk om kjønn og mangfold i forskning her.