Nettverkskonferansen 2025: Inkluderende ledelse

Fargerik logo med teksten Nettverkskonferansen 2025: Inkluderende ledelse, Stavanger 13.-14. mai

Logo for nettverkskonferansen 2025, Universitetet i Stavanger.

Universitetet i Stavanger inviterer til Nettverkskonferansen 2025 tirsdag 13. og onsdag 14. mai: Inkluderende ledelse: et godt arbeidsliv for alle.

Nettverkskonferansene blir arrangert av forskningssektoren hvert år, og tar opp ulike temaer innen likestilling og mangfold i forskning. De årlige likestillingskonferansene er åpne for alle, og er særlig aktuelle for likestillingsrådgivere og andre som jobber i HR og med likestilling og mangfold fra universiteter, høgskoler og forskningsinstitutter.

Her kan du melde deg på konferansen (siste frist er 5. mai)

Tema

På samme måte som at det å jobbe for likestilling har gått fra å handle om bare kjønnsbalanse til å handle om likestilling i bredt, har også de årlige likestillingskonferansene for forskningssektoren utvidet seg.

Universitetet i Stavanger har følgende fire temaer på agendaen:

  • Internasjonale ansatte og språk i akademia
  • Skeive ansatte og studenter
  • Studenter og ansatte med nedsatt funksjonsevne
  • Studenter og ansatte som er innvandrere og etterkommere av innvandrere

Program

Konferansen åpner tirsdag 13. mai kl.12.00 på Gaffel og Karaffel i Stavanger

11.00: Registrering åpner.
12.00: Velkommen til konferansen, Klaus Mohn, rektor ved Universitetet i Stavanger (UiS).

12.10: Ledelse og kultur, Gro Hege Haraldsen Nordbye, direktør for lederutvikling og HR i Veidekke Infrastruktur.
12.30: Creating an inclusive environment: Inspiration from social innovation, Norma Wong, seniorforsker ved Senter for interkulturell kommunikasjon, VID vitenskapelige høgskole.

12.50: Pause.

13.35: Arbeidsvilkår for skeive i akademia, Elisabeth Lund Engebretsen, professor i kjønnsforskning ved Universitetet i Stavanger.
13.55: Noen nevnt, noen glemt... Hvor ble det av kjønnsidentitet og seksuell orientering i arbeid med likestilling og ikke-diskriminering i universitets- og høyskolesektoren? Janne Christine Haugnes Bromseth, forsker ved Universitetet i Innlandet.
14.15: Internasjonalt samarbeid i vanskelige tider, Dolly Jørgensen, professor i historie ved Universitetet i Stavanger.

14.30: Pause.

14.40: Workshoper til kl. 16.35.

19.00: Konferansemiddag

Dag to onsdag 14. mai kl. 09.00 på Gaffel og Karaffel

09.00: Velkommen til dag to ved Holdhus.
09.15: Inkludering – så mye mer enn øyet kan se, Espen Ørland, foredragsholder fra Kompetanseunion AS.
09.45: Nedsatt funksjonsevne i akademia, Halvor Melbye Hanisch, professor ved Institutt for helse, VID vitenskapelige høgskole.
10.05: Nedtone forskjellighet for å bli inkludert? Etniske minoriteter i arbeidsmarkedet, Julia Orupabo, forsker 1 ved Institutt for samfunnsforskning.
10.25: Language challenges and Norwegian leadership: Perspectives from international employees, Annelise Ly, førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole.
11.00: Informasjon om balanseprosjekter ved Kompetansesenteret BalanseHub, Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU).

11.05: Pause.

11.25: Kvinner til topps erfaringer fra 10 år med balanseprosjekter ved UiS, Gunhild Bjaalid, organisasjonspsykolog og leder for balanseprosjekt ved Universitetet i Stavanger.
11.45: Infomasjon fra Kif-komiteen.
12.05: Oppsummering fra workshopene.
12.45: Takk og farvel til kl. 12.55.

Praktisk

Tid: Fra tirsdag 13. kl. 12.00 til onsdag 14. mai kl. 13.00
Sted: Gaffel & Karaffel, Øvre Holmegate 20 i Stavanger
Arrangør: Universitetet i Stavanger (UiS)
Påmeldingsfrist: Mandag 05.05.2025

Overnatting: UiS har inngått en avtale med Comfort Hotel Square i Stavanger sentrum. Deltakere som trenger overnatting, kan bestille her. For å være garantert avtalepris kr. 1.790 per natt,- inkl. frokost, må rom bestilles innen 21.04.

Her kan du melde deg på (siste frist: 05.05.2025)
Les mer hos UiS

Tidligere nettverkskonferanser

Nettverkskonferansene arrangeres årlig og tema er likestillings- og mangfoldsarbeidet i universitets-, høgskole- og instituttsektoren.

Disse årlige likestillingskonferansene er åpne for alle, og er særlig aktuelle for likestillingsrådgivere og andre som jobber med likestilling og mangfold fra universiteter, høgskoler og forskningsinstitutter i forskningssektoren.

Se oversikten over alle konferansene

Les intervju med noen av innlederne på Nettverkskonferansen 2025: – Lett å bli overveldet av mangfold