Lansering av ny mangfoldsstatistikk

(Illustrasjonsbilde: iStockphoto)

Kif-komiteen inviterer til webinar med lansering av ny mangfoldsstatistikk 15. januar 2021.

På webinaret legger NIFU Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning og Statistisk sentralbyrå (SSB) fram ny og oppdatert statistikk om utlendinger, innvandrere og etterkommere i norsk forskning og høyere utdanning. I tillegg vil ulike aktører kommentere statistikken – forskere, Kunnskapsdepartementet og Kif-komiteen. Det åpnes også for spørsmål fra deltakerne.

Meld deg på her

Tema

Mangfoldsstatistikken gir oversikt over innvandrere og etterkommere av innvandrere blant forskere og faglig personale, samt teknisk-administrativt personale med høyere utdanning, i norsk forskning og høyere utdanning. Statistikken gir oversikt over innvandrere og etterkommere av innvandrere blant forskere og faglig personale i norsk forskning og høyere utdanning i årene 2007, 2010, 2014 og 2018.

På webinaret presenteres både nye tall fra statistikkbanken, nettstedet for mangfoldsstatistikk og et nyhetsbrev om statistikken.

Mangfoldsstatistikken er et samarbeid mellom SSB og NIFU. Oppdragsgiver er Kunnskapsdepartementet, etter innspill fra Kif-komiteen.

Program

Lisbeth Fransplass. (Foto: Marte Garmann)

12.00–12.05
Åpning ved Lisbeth Fransplass, ekspedisjonssjef ved integreringsavdelingen i Kunnskapsdepartementet.

Hebe Gunnes. (Foto: NIFU)

12.05–12.35
Presentasjon av statistikk om mangfold i akademia ved seniorrådgiver Hebe Gunnes fra NIFU og seniorrådgiver Helge Næsheim fra SSB.

Helge Næsheim. (Foto: Per Kristian Lie Løwe, Konsis Grafisk AS)
Ida Drange. (Foto: AFI)

12.35–12.45
Kommentar fra forsker I Ida Drange, OsloMet.

Marta Bivand Erdal. (Foto: PRIO)

12.45–13.00
Kommentar fra Akademiet for yngre forskere: Marta Bivand Erdal, forskningsdirektør ved Institutt for fredsforskning (PRIO), og Feroz Mehmood Shah, føsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Feroz Mehmood Shah. (Foto: USN)

13.00–13.10 Diskusjon.

Curt Rice. (Foto: Benjamin A. Ward/OsloMet)

13.10–13.15 Oppsummering ved Curt Rice, leder for Kif-komiteen.

Praktisk

Når: Fredag 15. januar kl. 12.00–13.15
Påmelding: Meld deg på her
Påmeldingsfrist: Torsdag 14. januar kl. 14.00
Hvor: Webinar

Lenke blir sendt etter påmelding.
Webinaret er gratis og åpent for alle. Velkommen!

Ny statistikk

Mangfoldsstatistikken er utarbeidet av NIFU Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning og Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det er kommet nye tabeller i NIFUs statistikkbank, det er laget en ny nettside med mangfoldsstatistikk og et nyhetsbrev.

Se også statistikksidene på Kifinfo.