Nettverksmøte for likestillingsarbeidere 2014

Nettverkskonferansene har utviklet seg til et populært samlingssted for de som enten er ansvarlige for, eller arbeider med, likestilling ved høgskoler, universiteter og forskningsinstitutter. Det er blitt en arena for kunnskaps- og erfaringsutveksling. De siste årene har det vært rundt 70 deltakere fra nær 30 institusjoner.

Tema: Kjønnsbalanse i forskning – tiltak for å bedre kjønnsperspektiver i forskning og innovasjon

Likestilling i akademia blir ikke til av seg selv. Politisk styring, samfunnets behov, ledelse, personalpolitikk og arbeidsmiljø er med på å påvirke utviklingen. Årets nettverkskonferanse ønsker en nordisk vinkling på emnet.

Forskningsresultater fra Norden og innlegg fra forskere med ulikt ståsted vil prege den første dagen. Fagfelt som arkeologi og polarforskning vil bli presentert. Videre vil konferansen fokusere på erfaringer og resultater av mange års arbeid med kjønnsperspektivet. I tillegg vil gode idéer for aktiv innsats på feltet, bli presentert og kanskje inspirere andre til videre innsats.

Praktisk

Tid og sted: 17.-18. mars 2014, Høgskolen i Narvik og overnatting på Rica hotell Narvik.

Pris: Konferansepakken koster 1 500 kroner per person ved bestilling før 24. januar. Etter denne datoen koster pakken 1 700 kroner. Konferanseprisen inkluderer lunsj to dager, kaffe/te, festmiddag og billett til konsert mandag kveld.

Overnatting og reise dekkes av deltakernes institusjoner. Kursdeltakerne bestiller
hotellrom selv. Rica Hotell Narvik, tlf.: 76 96 14 00.

Merk: På grunn av kulturfestivalen Vinterfestuka i Narvik er det i denne perioden stor pågang av tilreisende og artister. Dette er grunnen til at romreservasjoner må meldes hotellet innen åtte uker før konferansen. Ved seinere påmelding vil vi være behjelpelig med å skaffe overnatting, men kan ikke garantere ledige hotellrom.

Vinterfestuka i Narvik er en årlig festival der innbyggerne i Narvik feirer rallarhistorien med byggingen av Ofotbanen - jernbanen fra Kiruna til Narvik – og sagn og legender rundt personer som Svarta Bjørn og rallarer rundt århundreskiftet. Rammen rundt konferansen vil være i rallarhistoriens ånd. Se vinterfestuka.no.

Arrangør: Høgskolen i Narvik

Kontaktperson: Torill Jektvik Larsen, servicetorget på HiN tlf.: 76 96 60 00.

Mer info om påmelding og program

Nettverksmøte for likestillingsarbeidere

Nettverksmøtene har blitt avholdt årlig siden 2006, er åpne for alle, men retter seg spesielt mot dem som jobber med likestilling i ulike institusjoner i forskningssektoren.

Les nyhetssaker om nettverkskonferansen 2014, og om de foregående nettverksmøtene i lenkene under.

Se også