Lanserer veileder for likestilling

Kif-komiteen har samlet gode råd for likestilling i omstilling. I dag lanseres veilederen på Høgskolen i Innlandet, avdeling Hamar.

Veilederen for likestilling i omstilling lanseres i dag på Hamar, Høgskolen i Innlandet. (Illustrasjonsfoto: Stephen Di Donato/Unsplash.com)

I fjor var det en rekke universiteter og høgskoler som slo seg sammen, og 1. januar 2017 trådte nye fusjoner i kraft. Blant annet ble Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Hedmark slått sammen til Høgskolen i Innlandet.

Kif-komiteen møter den nye høgskolen i dag for å diskutere arbeid med kjønnsbalanse og mangfold. Da skal også den ferske veilederen lanseres.

Med veilederen vil Komité for kjønnsbalanse og mangfold i forskning (Kif-komiteen) gi praktiske råd og tips, framstilt på en enkel og grei måte. Den skal gjøre det lettere å bruke omstillinger til å bygge en ny struktur og kultur som fremmer likestilling og mangfold.

Veilederen kan lastes ned fra kifinfo i leservennlig versjon og utskriftsvennlig versjon.

Curt Rice, rektor ved HiOA og leder av Kif-komiteen, vil presentere den nye veilederen. (Foto: Ingrid S. Torp)

Spent på reaksjonene

Da vi intervjuet statssekretær i Kunnskapsdepartementet Bjørn Haugstad før jul, var han spent på om høgskolene og universitetene ble fornøyde med veilederen:

– Det er veldig nyttig at Kif-komiteen kommer med konkrete råd til ledere på så sentrale områder i forskningspolitikken. Veilederen virker svært informativ, og jeg ser fram til å få tilbakemelding fra både sektoren og komiteen om hvordan den virker, sa Haugstad til kifinfo.

Les hele saken: Nytt verktøy for likestilling i omstilling

Tid og sted

I dag kl. 10.00 blir det offisiell lansering av veilederen.

Du får høre innlegg fra Anna Linnea Ottosen, rektor ved Høgskolen i Innlandet, Hilde Gunn Avløyp, generalsekretær i Forskerforbundet, Goro Ree-Lindstad, direktør ved Likestillingssenteret og Curt Rice, rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus og leder av Kif-komiteen.

Se program og mer informasjon.

Hvis du ikke har anledning til å delta, kan du følge lanseringen live (på PC eller Mac): Strømmingen start litt før kl. 10.00 fredag 27. januar.

Mer om veilederen

Kilden kjønnsforskning.no har utarbeidet Omstilling i forskningssektoren – en veileder for likestilling og mangfold på oppdrag for Kif-komiteen. Veilederen er skrevet av Anne Winsnes Rødland i Kilden kjønnsforskning.no, i samarbeid med Mari Lilleslåtten i Kilden og Heidi Holt Zachariassen og Ella Ghosh i Kif-sekretariatet.

Veilederen kan lastes ned fra kifinfo i leservennlig versjon og utskriftsvennlig versjon, eller bestilles i trykt eksemplar hos Kif-sekretariatet.

Kontakt Kifs sekretariat for å bestille veilederen.

Veilederen kommer også snart på engelsk.