Komité for kjønnsbalanse og mangfold i forskning

Magasinet

Her finner du oversikt over nyhetsartikler. Artikler fra andre år finnes i arkivet til høyre.

2016

Har vi allerede oppnådd kjønnsbalanse?

Grunnlaget for kjønnsbalanse på toppen i akademia er allerede lagt, skal vi tro førsteamanuensis i finans. Farlig å lene seg tilbake og vente på at kjønnsbalanse skal komme av seg selv, mener kritikerne.

(12.02.2016) Les mer

Studenter på dugnad for bedre pensum

Studentforeningen ved Uppsala universitet har gått pensum etter i sømmene for å sikre kjønnsbalanse og mangfold i litteraturen.

(08.02.2016) Les mer

Kif-komiteen mener: ny lov svekker likestillingsarbeidet

Regjeringen foreslår å slå sammen likestillingsloven og tre diskrimineringslover til en ny felles diskrimineringslov. Det er flere grunner til at det ikke er et strålende forslag, ifølge Kif-komiteen.

(28.01.2016) Les mer

Forventer bedre kjønnsbalanse av rektor

Da Universitetet i Agder skulle ansette to dekaner, ble universitetet anklaget for forbigåelse og kjønnsdiskriminering av to kvinnelige søkere. Det legger ekstra press på den nye rektoren til å jobbe med likestilling.

(26.01.2016) Les mer

Vil flere kvinnelige professorer gi mer kjønnsperspektiver i forskningen?

Ikke nødvendigvis, mente deltakerne på BALANSE-programmets seminar om kjønnsbalanse i akademia og mer kjønnsperspektiver i forskningen.

(13.01.2016) Les mer
KILDEN Universitets og høgskolerådet
Nettstedet kifinfo.no er utarbeidet av KILDEN for Komité for kjønnsbalanse og mangfold i forskning (Kif), sekretariat: Universitets- og høgskolerådet.
Vil du ha månedlige oppdateringer om kjønnsbalanse og mangfold i forskning, meld deg på nyhetsbrevet fra kifinfo!